Praktijkinformatie

In 2024 is huisartsenpraktijk de Jong en van der Wel hernoemd naar huisartsenpraktijk De Hasselbraam. Wij zijn elke maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Ons team van huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en apothekersassistenten staan klaar om u zo goed mogelijk te behandelen en begeleiden.

Spoedgevallen

Buiten openingstijden neemt u contact op met

Logo Huisartsen Spoedpost Zeeland
Tel: 088 022 8125

De huisartsenspoedpost is bedoeld voor alle spoedeisende huisartsgeneeskundige problemen die écht niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.

EHBO

Voor eerste hulp (open wonden, kneuzingen, verbranding enz.) kunt u binnen openingstijden altijd terecht. Als u van tevoren belt of laat bellen, kunnen we rekening houden met uw komst.

Ons team

mw. J.L. van der Wel

Huisarts | BIG: 59044333601

Aanwezig:

Ma

Do

Vr

dhr. J.P. de Goffau

Huisarts | BIG: 19923815001

Aanwezig:

Ma

Di

Wo

Vr

mw. M. Geschiere

Praktijkverpleegkundige

mw. I. Vollmuller

Praktijkverpleegkundige

mw. E. de Vries-Plug

Praktijkmanager

Anne

Doktersassistente

Jannie

Doktersassistente

Miranda

Doktersassistente

Charlotte

Doktersassistente

Nadine

Apothekersassistente

Willeke

Apothekersassistente

Hadassa

Assistente in opleiding

Nelleke

Bezorgster

Dienstverlening

Spreekuur

Voor het spreekuur is het noodzakelijk dat u van tevoren een afspraak maakt. Als u voor 10.00 uur een afspraak maakt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht.

Een afspraak duurt 10 minuten. Hebt u meerdere klachten of om een andere reden meer tijd nodig? Geeft u dat dan aan, dan maken we voor u een dubbele afspraak.

Als u een afspraak wilt maken zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze doet het om een juiste inschatting te maken van welke zorg er voor u op welk moment nodig is.

De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Telefonisch spreekuur

Er is dagelijks telefonisch spreekuur op afspraak. U maakt met de assistente een afspraak. De huisarts belt u in principe tussen 13.00 en 13.30 uur terug.

Telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte adviezen en uitslagen van onderzoeken. In het algemeen is het moeilijk uw gezondheid telefonisch te beoordelen. Het kan daarom nodig zijn alsnog een afspraak voor het spreekuur te maken.

Assistente spreekuur

De assistente staat u altijd als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Onze doktersassistentes kunnen u ook medische adviezen geven. Deze adviezen worden achteraf altijd besproken met de huisarts.

Op afspraak:

  • Meten van de bloeddruk
  • 24-uurs bloeddrukmeter aan-/afsluiten
  • Injecties geven
  • Hechtingen verwijderen
  • Oren uitspuiten
  • Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek
  • Aanstippen van wratten
Huisbezoek

Wanneer het om gezondheidsredenen niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts ook naar u toe komen. U kunt het beste vroeg in de ochtend bellen om een huisbezoek aan te vragen. De visites worden tussen 11.00 en 12.00 uur gereden. Omdat er in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het – indien mogelijk – altijd beter om naar de praktijk te komen.

Verwijzingen

Verwijzingen worden bijna altijd digitaal verzonden. Het ziekenhuis of de instelling maakt voor u een afspraak en neemt telefonisch of schriftelijk contact met u op.

Specialistische zorg op verwijzing van de huisarts wordt door de verzekeraar vergoed. Heeft u geen geldige verwijsbrief en gaat u toch naar de specialist? Dan kan het zijn dat u de behandeling zelf moet betalen. Of dat u pas behandeld wordt als u de juiste verwijzing heeft. Wij mogen niet achteraf/na het starten van een behandeling alsnog een verwijzing uitschrijven.

De kosten van aanvullend onderzoek en specialistische zorg gaan van uw eigen risico af.

Meer informatie over het eigen risico vindt u op de website van de Rijksoverheid.

In sommige situaties is het niet nodig om de huisarts te betrekken voor een verwijzing. Kijk hiervoor op de website verwijsafspraken.nl.

Informatie over

Keuringen

In onze praktijk worden geen keuringen uitgevoerd door de huisarts.

Rijbewijskeuring

Een behandelend arts – bijvoorbeeld een huisarts, waarnemend arts, arts in opleiding of medisch specialist – mag geen oordeel geven over de rijgeschiktheid van een eigen patiënt. Dat zou in strijd zijn met het uitgangspunt van de KNMG, dat behandelend artsen geen geneeskundige verklaringen afgeven over hun eigen patiënten. En dat behandelend artsen niet oordelen over de geschiktheid van hun patiënten om bepaalde dingen wel of niet te doen. Dit moet overgelaten worden aan een onafhankelijke arts, die beschikt over de noodzakelijke deskundigheid om hierover te kunnen oordelen. Bron: KNMG.

Lees ook het artikel op thuisarts.nl.

Voor meer informatie over rijbewijskeuringen of het maken van een afspraak voor een rijbewijskeuring in Kapelle e.o., kunt u contact opnemen met één van de volgende organisaties:

Reizigersadvisering/vaccinaties

Bij GGD Zeeland kunnen reizigers terecht voor persoonlijk gezondheidsadvies en de juiste vaccinaties.

Zorg voor patiënten met chronische aandoeningen

Bij de zorg van sommige chronische aandoeningen is de hulp van meerdere artsen en zorgverleners nodig. Bijvoorbeeld de huisarts in samenwerking met een diëtist en een fysiotherapeut of oefentherapeut. Dit noemen we ketenzorg. Onze praktijk werkt samen met Zorggroep Periscaldis om kwalitatief goede gestructureerde zorg te geven aan mensen met een chronische aandoening.

Voor de behandeling van uw chronische ziekte bezoekt u regelmatig uw huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente. De huisarts is medisch eindverantwoordelijk voor uw behandeling. Andere zorgverleners waar u mee te maken kunt krijgen zijn de medisch specialisten, fysio- en podotherapeuten en diëtisten.

Kwaliteit

Onze praktijk is DEKRA geaccrediteerd. Dit betekent dat onze praktijk in het bezit is van een kwaliteitskeurmerk, wat aangeeft dat we voldoen aan de nationaal vastgestelde normen en voortdurend werken aan kwaliteitsverbetering.

Huisarts & apotheek


Informatie:

Bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.
Wij pauzeren tussen 12.00 – 13.00 uur.

De apotheek is geopend van: 08.00 – 12.00 en van 15.30 – 16.45 uur.

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112